V86-statistik Åby/Solvalla
Medianutdelning: 97 823 kr (61 083 kr)
Favoritsegrar: 34% (38%)
Spetssegrar: 38% (41%)

ÅBY/SOLVALLA

Onsdag 5 December

V86 system 1x 3x 8x 1x 9x 3x 6x 4 = 3 888 kr

Omgångens bästa spik

V86-4: 6 Amerindienne (76%)

Omgångens näst bästa spik

V86-1: 2 Ofelia O.E. (27%)

Omgångens chansspik

V86-6: 6 Marvelous (12%)

V86-1

TVILLING
Hästar: 4,5,7
U - Hästar: 2
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  2,6
2 a 3 a: 2,4,6,7
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • SPIKEN
2 Ofelia O.E. [27%] jag bygger allt på ledningen runt om. Toppchans = SPIK!
- Jag var nöjd med henne senast och hon fick stryk av en smygkörd häst. Jag tror att hon går framåt med det loppet och hon duger bra i klassen, men jag hade faktiskt trott att hon skulle vara ännu lite bättre. Vi får se om det kommer framöver. Hon är inte så snabb från start, men spåret är bra. Inga ändringar mot senast – vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Peter Untersteiner.
 • MOTBUDET
6 Kindy Cane [27%] är kraftigt på gång efter en långvarig svacka med flera problem och Team Heiskanen låter uppåt. Men Veijos pållar fungera bäst barfota och det brukar vara ojämna insatser av hans hästar under den kalla perioden.
- Det var lite småskavanker senast som vi har fixat till och sedan har vi tränat på. Tyvärr har vi haft dåliga träningsförhållanden och därför har jag inte kunnat förbereda henne riktigt som jag vill. Hästen är dock bra och har alltid chans när hon startar. Jag har inte hunnit titta något på motståndet, men hon är bra för klassen. Precis som de flesta hästar så springer hon lite långsammare med skor och hon får även ett större steg, vilket gör att jag får köra i vanlig vagn för hon får inte plats i jänkarvagnen. Hon är normalsnabb från start och ingen raket. Varför jag har högre segerprocent när jag kör barfota? Jag tror inte det beror så mycket på barfota eller skor på hovarna, men under vintern har jag sämre träningsförhållanden och där ligger nog förklaringen, säger Veijo Heiskanen.
 • DRAGET
7 Melissa Montoya [8%] fick senast en fin invändig resa, men stördes rejält 400 kvar och såg i det läget ut att ha en hel del sparade krafter. Stall Lövgren är i storform.
- Hästen kan strula till det så de två senaste galopperna är inte överraskande. Hon har dock sett jättefin ut på sistone och hade så mycket sparat senast att hon sprang upp i framförvarande ekipage. Skor fungerar på henne och platserna bakom Kindy Cane kan hon absolut slåss om. Vi hade norskt huvudlag på henne senast, men det fick vi inget syn på, säger Jonas M Oscarsson.
 • FORMFAKTOR
2 Ofelia O.E.

V86-2

TVILLING
Hästar: 2,3,4
U - Hästar: 5
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  2,5
2 a 3 a: 2,3,4,5
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • TIPSETTAN
5 Largo [35%] trivs ypperligt i front, vilket han bl a visade senast. Torbjörn lär köra tills han når ledningen och sedan tror vi hårt på en ny vinst....
- Han var ju bra senast och har liknande förutsättningar den här gången, så det ser ju fint ut. Han har tränat på som vanligt inför det här och vi kör med samma balans och utrustning, det verkar som att han går lika bra med skor som utan. Jag har för dålig koll på motståndet för att uttala mig om chanserna, men hästens form håller i alla fall i sig och normalt sett duger han i klassen, säger Hans-Owe Sundberg.
 • MOTBUDET
2 Global Thunder [14%] kommer från två fina insatser, men skor runt om, på V75. Hästen är allra vassast utan skor, men har ändå visat på sistone att han duger gott i klassen även med skor. Läget är perfekt och kort distans har han inga som helst problem med. Hästen kan öppna bra och kan slåss om ledning om kusken vill.
 • DRAGET
3 Triomphe Ferm [18%] gör första starten för Björn Goop och är förstås svårbedömd. Vi köper med den på tre streck.
- Han är fin att titta på och det känns som en bra häst. Det ska bli kul att se honom i första starten för oss. Han har inte varit inne på banan, men är förberedd väl hemma på gården och har gått några speeder på rakbanan. Hästen ska vara bra i ordning, men får bedömas på gamla meriter, säger Anton Sverre.
 • FORMFAKTOR
5 Largo

V86-3

TVILLING
Hästar: 2,8,10
U - Hästar: 9
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  8,9
2 a 3 a: 2,8,9,10
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • TIPSETTAN
9 Belong Life [31%] är ytterst jämn och sticker emellanåt nosen först. Det här kan vara en sådan gång. Skor runt om är kanske inget plus, men han gick bra på den balansen förra vintern.
- Han går oftast bra och är en tacksam häst. Han har gått jättebra hela hösten, men kändes lite sliten både på Åby näst senast och Jägersro senast. Vi har behandlat honom efter senast och han fick vila lite, men han brukar tävla bra direkt efter uppehåll. För att vara 70 000 kronor i förstapris så ser loppet lämpligt ut och han har en god chans att vara bland de tre första. Han är säkert mer effektiv utan framskor, men tävlade bra med skor runt om förra vintern. Öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Hanna Lähdekorpi.
 • MOTBUDET
8 Vischio Bianco [12%] Har blandat och gett en del i sina prestationer, men har hygglig fart för klassen. Kommer troligtvis hitta ut i ett ojämnt fält. Räknas.
 • DRAGET
10 Yippie Chic [9%] Stenhård märr som kan allt vissa dagar. Klart sämre med skor 2/27 (%) gentemot 7/34 (21%) barfota runt om. Möter annars lämpligt motstånd. Där framme.
- Hon stod för en bra insats senast och gick hela vägen in i mål efter en hård öppning. Jag tror inte att hon är så mycket sämre med skor och voltstart är inga problem. Hon är inte sämre bakifrån än i ledningen, men allting beror givetvis på hur loppet blir kört. Jag trodde att hon skulle vara tröttare än vad hon var senast och hon tog det loppet bra. Förutom skorna så ändrar vi inget – vanlig vagn och halvstängt huvudlag. Det är så svårt att bedöma chansen, men jag hoppas på en plats, säger Lars-Erik Feldt.​​​​​​​
 • FORMFAKTOR
9 Belong Life

V86-4

TVILLING
Hästar: 3,5,9
U - Hästar: 6
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  5,6
2 a 3 a: 3,5,6,9
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • SPIKEN
6 Amerindienne [76%] borde egentligen ha fem raka segrar, då han i debuten galopperade i slutkurvan i stor ledning. Efter det har han revanscherat sig med råge och har varit omöjlig för konkurrenterna att rå på. Han har vunnit från olika positioner. SPIK!
- Det är en fin häst som varit lite sen, men som kommit igång bra. Han utvecklas hela tiden och det är fortfarande en häst som är under utveckling. Det är klart man måste tro på honom igen, säger Andreas Lövdal. 
 • MOTBUDET
5 Kasper Trot [3%] Var utan chans mot Amerindienne förra gången. Vann enda gången han körts i spets. Får ändå tufft att ta sig förbi Tokarev. Inte helt borta.
- Han var helt okej senast och spurtade rejält, men orkade inte sista biten. Allt är bra med hästen efteråt och han ska kunna vara med där framme om det klaffar. Spåret är helt okej, han kan öppna lite över medel och förhoppningsvis får han en bra position härifrån. Inga ändringar är planerade, säger Anton Sverre.
 • DRAGET
9 Enge Barack [3%] Fin sort som tagit två vinster i bra stil utan att behöva pressas för fullt. Andra förutsättningar nu då han får attackera bakifrån. Tidigt bud ändå.
- Han har kommit igång bra efter ett litet uppehåll och behövt några lopp i sig. Senast vann han på bra sätt, trots lite tuff öppning och bra fart hela vägen. Bakspår är inget som ska bekymra honom. Senast var första gången han gick med rycktussar och dessa svarade han bra på. Det blir inga ändringar, säger Mattias Djuse. 
 • FORMFAKTOR
6 Amerindienne 

V86-5

TVILLING
Hästar: 5,9,10
U - Hästar: 3
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  3,9
2 a 3 a: 3,5,9,10
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • TIPSETTAN
3 Nero Maximus [32%] har inlett karriären lovande och det återstår att se hur han står sig mot svenskt motstånd. Conrad Lugauer brukar ha ordning på nyförvärven och skulle knappast plocka ut Nero Maximus om han inte är stridsberedd. 
- Hästen har bland annat varit ute i treåringsderbyt i Österrike och kom till oss efter senaste starten i München. Det är en lovande häst som vi ska ha till fyraåringsderbyt nästa säsong och jag tycker han både har speed och styrka, men han har inte kunnat öppna så snabbt bakom bilen. Voltstart är helt nytt, men vi har voltat med honom hemma på gården och det verkar vara en förnuftig sort. Vi går ut här för att vi tror att hästen ska duga, men det är samtidigt en väldigt svårbedömd chans, säger Marc Elias.
 • MOTBUDET
9 Zohar Front [16%] kan vara loppets mest kapabla häst, men ett par faktorer gör att vi ändå inte sätter honom överst i ranken. Dels galopperade han på ”två” i förra loppet, då han också hade femtespår, och dels har han gått barfota runt om på slutet och måste nu gå med skor. På kapaciteten får han ändå ett tidigt streck.
- Han är inte van vid voltstart och haft snäva spår varje gång. Senast skulle jag kanske haft en bredare vagn på honom och det blir vanlig vagn den här gången. Lite galopprisk är det. Det är annars en stark häst och går han felfritt förväntar jag mig en bra prestation, säger Tomas Malmqvist. 
 • DRAGET
8 Ritchie Ås [6%] galopp i nästan hälften av sina starter hittills. Kan en del och duger i klassen, men uppträder knepigt och inget idealläge. Outsider.
 • FORMFAKTOR
9 Zohar Front

V86-6

TVILLING
Hästar: 2,3,5
U - Hästar: 6
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  5,6
2 a 3 a: 2,3,5,6
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • CHANSSPIKEN
6 Marvelous [12%] Har gjort fyra senaste loppen i Nurmos regi. Har varit struken för sårskada efter senast (15/9). Första gången med Örjan Kihlström. Räknas tidigt.
- Han fick en spark i hagen inför en tilltänkt start efter senast och blev struken. Nu har han tränat på normalt och känns helt okej. Han kanske är lite rund om magen, men är nog i alla fall i rätt så skaplig form, säger Andreas Lövdal.  
 • MOTBUDET
2 Short In Cash [61%] Har gjort fyra senaste loppen i Nurmos regi. Har varit struken för sårskada efter senast (15/9). Första gången med Örjan Kihlström. Räknas tidigt.
- Han fick en spark i hagen inför en tilltänkt start efter senast och blev struken. Nu har han tränat på normalt och känns helt okej. Han kanske är lite rund om magen, men är nog i alla fall i rätt så skaplig form, säger Andreas Lövdal.  
 • DRAGET
5 Roofparty [14%] Har tagit alla sina vinster i ledningen, en position han körta i åtta gånger. Sex av vinsterna har tagits i 2100-meterslopp. Blir farlig från spets.
- Han fick perfekt spår då han är kvick iväg. Allt har varit jättefin efter senast och formen är bra. Utan att jag har stenkoll på motståndet så borde det vara en hygglig chans med tanke på form och spår. Det blir inga ändringar, jänkarvagn, öppet huvudlag och skor runt om som han tävlat hela tiden, säger Kevin Oscarsson. 
 • FORMFAKTOR
3 Pax

V86-7

TVILLING
Hästar: 4,6,10
U - Hästar: 1
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  1,4
2 a 3 a: 1,4,6,10
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • TIPSETTAN
1 Happy Steel [30%] Bra i varje start för Untersteiner, men bättre än någonsin senast. Duger i klassen, men kan inte försvara ledningen. Skor? Chans om lucka.
- Hon var strålande senast och allting har varit bra i jobben efteråt. Hon blir över från start och visst är det tufft för ett fyraårigt sto i brons, men vad ska jag göra? Det finns inga andra lopp för henne. Skor är säkert ett minus, men det är lika för alla. Jänkarvagn och norskt huvudlag igen, säger Peter Untersteiner.
 • MOTBUDET
4 Tropicana Ås [24%] Bra efter småtuff resa senast. Snabb ut, men kan bli hetsig och bäst på rulle. 3/8 på Åby. 0 segrar på 14 starter med fyra skor. 
 • DRAGET
10 Pacific Face [2%] Två perfekta comebacklopp. 8 segrar på 19 försök på hemmaplan och 4/8 segrar på vintern. Mer stark än speedig. Farlig om överpace.
- Jag har gett honom två snälla upplägg på sistone och hästen har varit bra. Senast ville jag inte gå fram i dödens så det blev speedkörning och jag tycker att han höll starkt. Formen borde vara nära toppen och den här gången är jag inte rädd för att vara mer offensiv. Tiondespår spelar ingen roll, hästen är ändå ingen snabbstartare, och skor och Åby trivs han bra med. Hästen har blivit snabbare i benen och då fungerar 2140 meter lika bra som 2640 meter. Om det inte döljer sig några riktiga stjärnor i loppet ska Pacific Face ses med lite segermöjligheter, säger Giuseppe Lubrano.
 • FORMFAKTOR
1 Happy Steel

V86-8

TVILLING
Hästar: 1,7,9
U - Hästar: 4
insats: 100 kr  x 3 = 300 kr          
TRIO
1 a:  4,9
2 a 3 a: 1,4,7,9
insats: 30 kr  x 12 = 360,00 kr       
 • TIPSETTAN
4 Moses [44%] Vann åkandes senast. Tagit två segrar från spets, två segrar från kön. Första gången över 2600 ses inte som något minus. Högst segerchans i loppet.
- Han skyggade lite bakom bilen näst senast, men fungerade klart bättre med open eye-huvudlag och lättare balans senast. Det här är en jättefin häst som jag inte tror ska ha några problem med distansen. Han är under utveckling och ska normalt sett duga bra i klassen, säger Pär Pergenius.
 • MOTBUDET
9 Ridgehead Kato [19%] Gjort två starter efter långt uppehåll. Testar distansen för första gången. Tjänat minst pengar i fältet, men har kapacitet. Outsider.
- Han svarade för en jättebra insats senast. Han fick tufft lopp och tredjespår i svängarna i Örebro passade inte honom. Han hade svårt där och tappade lite fart. Han ska gå framåt med loppet och har kommit igång bra efter paus. Jag tror han är gynnad av tätare starter och han måste räknas, säger Andreas Lövdal. 
 • DRAGET
1 Sugarcraft [4%] Spetsfavorit varifrån det blivit en seger på två försök och leder loppet länge. Första gången över 2600. Kaj Widell kör för första gången. 
- Han galopperade in i första sväng senast i spetsstriden, han rullade över och galopperade helt enkelt. Det är svårt att säga om han kan hålla spets eller inte , men han kan öppna om man laddar med honom. Han tränar bra och är fin för dagen. Han blir lite stabilare med skor och felfri kommer han göra ett bra lopp, säger Anton Sverre.
 • FORMFAKTOR
9 Ridgehead Kato
DD-1: 1 Happy Steel
DD-2: 4 Moses
500 kr x 1 = 500 kr
DD-1: 4,10
DD-2: 4 Moses
250 kr x 2 = 500 kr
DD-1: 1 Happy Steel
DD-2: 1,7,9
100 kr x 3 = 300 kr